Vind rust en herbron in de privé sauna & wellness

Privé sauna bij verkoudheid of grieperig gevoel een goed idee?

Privé sauna bij verkoudheid of grieperig gevoel een goed idee?
 
Veel mensen vragen zich af of het bij griep, griepverschijnselen of een verkoudheid slim en aan te raden is een bezoek te brengen aan een privé sauna. Dat blijkt het effectief te zijn. Een privé sauna bezoek helpt op 2 manier om je klachten te verhelpen: het voorkomt ze en bespoedigt het herstel.
 
Privé sauna bezoeken om ziek worden te voorkomen
Wanneer je regelmatig een bezoek aan de sauna brengt, zal je minder snel verkouden zijn. Dit komt doordat je lichaam in de sauna ‘gehard’ wordt. Het harden van je lichaam ontstaat door de wisseling tussen extreme warmte en koude en dat versterkt het immuunsysteem. Je lichaam is nu minder vatbaar voor de koude van de buitenlucht en het kan de kou nu veel beter verdragen. Volgens een onderzoek van de Finse universiteit van Rurku, vermindert een regelmatig bezoek aan de sauna de kans op een verkoudheid met 30%. Een bezoekje aan de privé sauna is dus ook een preventief middel tegen verkoudheden en griep.
 
Een griep verhelpen met een bezoek aan de privé sauna
Voel je je grieperig of ben je al verkouden? Zolang je geen koorts hebt, biedt een bezoek aan de privé sauna soelaas. Een griepachtige infectie zal je sneller doorbreken met een privé sauna of een prive wellnesscentrum bezoek. Door de hitte van de sauna stijgt ook de lichaamstemperatuur, wanneer deze hoger wordt dan 37° zullen virussen het moeilijker hebben om te overleven. Virussen houden namelijk niet van hoge temperaturen. En op deze manier verkort je het ‘niet-zo-lekker’ gevoel aanzienlijk.
Heb je ook hoofdpijn door een verkoudheid dan is het mogelijk dat een sauna minder aanlokkelijk lijkt. Een hammam of stoombad biedt een goed of zelfs beter alternatief. De vochtige lucht heeft een rustgevende werking en het is ook een middel om de luchtwegen vrij te maken, je kan ook essentiële oliën zoals eucalyptus toevoegen.