Vind rust en herbron in de privé sauna & wellness

Prive Sauna en BnB Casa Verde - Dendermonde

Prive Sauna en BnB Casa Verde - Dendermonde

Casa Verde imponeert al van ver.

Een groot, prachtig oud herenhuis uit de vorige eeuw, met groene email mozaïek verwerkt in de gevel. Het heeft zijn naam dus niet gestolen.
Bij binnenkomst waan je je echter in een andere wereld.
Uniek, mysterieus, sensueel, romantisch, … enkele woorden doorkruisen automatisch je mind bij het bewonderen van deze prachtige prive wellness.  Hier willen we zijn.
Het gerenoveerde herenhuis werd met respect omgebouwd, met oog voor detail en afwerking. De fijnste snufjes in techniek werden gebruikt, prachtig authentiek Indisch meubilair werd zorgvuldig uitgekozen en geplaatst, muren werden in tadelact en schilderstechnieken afgewerkt en  Marokaanse verlichting maakt de sfeer en beleving compleet.
 
Privé sauna en BnB Casa Verde bestaat uit 3 privé af te huren verdiepingen ; Casa Tierra, Casa Cielo en Casa Luna, ieder met een waaier aan prive wellness, zowel binnen als buiten, voor u alleen, zonder andere gasten in de buurt.
 
 
Ons verblijf in Casa Tierra of Cielo is op zijn minst zalig te noemen.
Startend met een Wellnessdouche waarbij de waterstralen zo intens worden gecombineerd tot zinnelijke waterchoreografieën aangevuld met een sunshower waarbij we kunnen genieten van zonlicht met een egale zomerse bruine  tint als gevolg.
Even verder wacht ons een heerlijk warm bad, deze jacuzzi wordt telkens met vers water gevuld, de bubbels verwennen onze huid van zodra we ons erin neer vleien, geen onhandige bedieningsknopjes, alles werkt hier automatisch. Dit brengt ons rust.
 
Tijd voor de volgende beleving.
We worden even stil bij het betreden van de prachtige hammam, we voelen meteen ook de oplopende temperatuur onder onze voeten want vloer en ligplaatsen zijn hier heerlijk verwarmd. De ruimte vult zich met stoom met een zachte toets van eucalyptus, we wassen elkaar met de aanwezige olijfzeep en blijven minutenlang genieten van elkaar én van deze weldaad.
 
Tijd nu voor een drankje, het zweten heeft ons dorstig gemaakt. We trekken onze Casa Verde kamerjas aan en ontdekken de loungeruimte en een overdekt prachtig terras, we vinden er water, diverse sappen, Nespresso koffie en thee, maar … deze keer hebben we wat te vieren en tracteren we onszelf op een flesje … wat kiezen we? Een uitnodigend wijntje? Of toch de bubbels? Het overzicht is handig en de prijs is duidelijk zichtbaar. Het wordt een heerlijk rosé wijntje.
 
De wijn heeft ons moe gemaakt … we sloffen naar de rustruimte. Oh … zalig, hier geen stoelen of banken maar een lekker breed bed. Dit is wat we nodig hadden.
 
Besef van tijd is verdwenen … wij hebben het allebei een beetje koud gekregen en gaan weer op zoek naar warmte. De finse sauna met zalig grote ligplaatsen. 
Nico, de eigenaar,  vertelde ons dat we deze sauna helemaal anders zouden ervaren dan we tot nu gewoon ware , we zijn benieuwd.
80 graden C° wat geurend water op de stenen en hier liggen we weer. De glazen wanden geven doorkijk naar het mooie interieur van deze toch wel unieke Oosterse badplaats.
Liggen we hier al 20 minuten? Nog nooit hield ik het zo lang uit in een sauna … Nico had gelijk, in deze sauna wordt rechtstreeks buitenlucht opgewarmd met een gezond klimaat als gevolg. Heerlijk. Van een soms toch wel bevangen, muffe saunageur was hier absoluut geen sprake. 
 
Zalig keren we daarna naar onze loft, de bovenste verdiep in dit prachtige gebouw. Het was mogelijk om te overnachten in Casa Tierra of Casa Cielo maar de eigenaars stelden voor om de loft te nemen aangezien we 2 dagen in Dendermonde bleven.
De loft, Casa Luna, is een prachtige plek, de buitendouche met infrarood verwarming op het dakterras is subliem, waar blijven ze deze ideeën toch halen …
 
We hebben genoten, een zalige kennismaking met Casa Verde, Nico en Leentje mogen trots zijn op wat ze hier hebben gebouwd, hier is een ziel aanwezig, een ziel van ZEN.
 
Konden we hier maar wonen.
Hilde en Wout, wellness trendwatchers.
 
 
Leentje en Nico, de eigenaars, respecteren jullie privacy ten volle en hebben alles zo uitgebalanceerd dat jullie in alle rust kunnen genieten van deze exclusieve verleidelijke ervaring, zelfs een discrete toegang met code is mogelijk.
 
Er zijn tal van opties om uw verblijf te personaliseren; ontbijt, luxe diner, duo massage, …
In alle rust en vrijheid, genieten van alle privé wellness weldaden, je ontspant hier beslist.
Privé Sauna Casa Verde, grenzeloos en luxueus genieten.
 
Detail gegevens, openingsuren, arrangementen en tarieven Van Privé Sauna en BnB Casa Verde