Vind rust en herbron in de privé sauna & wellness

Wat is een infrarood sauna en wat doet deze voor je gezondheid?

Wat is een infrarood sauna en wat doet deze voor je gezondheid?
 
Een infrarood sauna wordt gekenmerkt door een directe warmteoverdracht van het infraroodlicht naar de huid, er komt geen warme lucht aan te pas, het is de straling die essentieel is en daarom is een infraroodsauna eigenlijk geen sauna maar een warmtestraler.
 
Werking van een infrarood sauna
20% van de stralingswarmte van de infrarood cabine of sauna zorgt voor de verwarming van de lucht, de overige 80% wordt rechtstreeks in lichaamswarmte omgezet. De temperatuur in een infraroodcabine is aangenaam tot 65 graden, 10 tot 30 minuten vertoeven in de infrarood sauna is voldoende.
 
Infrarood straalt lange en korte golven of een combinatie van beiden. De lange golf is het aangenaamste en dringt niet diep in huid, de warmte wordt eerder gespreid. De korte golf stralingen dringen dieper door in het lichaam maar het is een fabel dat deze de spieren of botten bereiken.
Infrarood prikkelt en stimuleert het lichaam op een goede manier met positieve en verbeterde werking van het lichaam tot gevolg.
 
Infrarood sauna of straling en zijn gezondheidseffecten
De dieptewerking van de stralers stimuleert de stofwisseling en zorgt voor een betere doorbloeding van de huid, spieren en organen. Zuurstof en bouwstoffen worden beter opgenomen door de spieren en afvalstoffen zoals nicotine, cholesterol en vet worden sneller verwijderd.
De huid wordt gereinigd en dat resulteert in een gladdere, zachtere en strakkere huid, bovendien heb je een algemeen behaaglijk gevoel van welzijn (wellness).
Door de lagere temperatuur, in vergelijking met een klassieke sauna, treedt geen irritatie op van de huid en de zuiverende werking van infrarood sauna of stralers heeft zijn positieve invloed op huidaandoeningen zoals acné, psoriasis en eczeem.
Een positieve werking wordt gemeten bij menstruatiepijnen, fibromyalgie, reuma, spierpijn, …
Infrarood verbetert de doorbloeding en dat heeft zijn positieve werking op de cardiovasculaire conditie en medicijnen doen beter hun werking omdat ze de juiste plaats bereiken.
Regelmatig gebruik van infrarood sauna of stralers zorgt voor een natuurlijke weerstand.
 
 
Samengevat; regelmatig gebruik maken van de infrarood sauna of infrarood stralers zorgt voor een algemene verbetering en welbehagen van het lichaam, het is tevens aangenaam en ideaal om te ontspannen en energie op te doen.
Het is wel raadzaam om voldoende te drinken voor en na een infrarood sessie.
 
Reserveer je graag een privé sauna waar een infrarood sauna of straler tot de faciliteiten behoort?
Klik hier